Karakteristike frižidera i zamrzivača

ION generacija kombinovanih frižidera pozicionira Gorenje među najbolje brendove na tržištu. Markeri kvaliteta i vrednosti su brojni - kvalitetni materijali, diskretno dizajnirane linije, police vrhunskog kvaliteta i brojna druga funkcionalna poboljšanja. Prilikom izrade ION generacije posebnu pažnju posvetili smo stvarnju najbolje moguće klime unutar frižidera. Osnova naših naprednih rešenja je IonAir tehnologija, koja u potpunosti imitira prirodni proces jonizacije i osvježava vazduh u frižideru. U cilju pružanja savršenog protoka vazduha kroz cijeli uređaj i dovođenja kiseonika u sve pore namirnica, koristili smo odlični ventilacioni sistem - Multiflow 360˚ u naprednim modelima i DynamicCooling u osnovnim modelima nove generacije. Prilagodljiva tehnologija koja se koristi je potpuno inovativna i jedinstvena na tržištu. Njen inteligentni sistem senzora vodi evidenciju o navikama korisnika, te održava konstantnu temperaturu i idealnu klimu.
Dobro došli u svijet nove ION generacije Gorenje frižidera, stvorenih u savršenoj saradnji sa prirodom.

Adaptivni inteligentni sistem prati, analizira i evidentira korišćenje frižidera u nedeljnim intervalima. Zatim, ovaj sistem konstantno prati održavanje zadate temperature, a rezutat toga je potrošnja energije koja je prilagođena identifikovanom obrascu. Kada se vrata otvore, temperatura hrane neće porasti kao što to čini u konvencionalnim frižiderima jer će ovaj inteligentni sistem unaprijed predvidjeti porast temperature i aktivirati hlađenje, ovo će ometati razvoj bakterija.

Svi modeli Gorenje frižidera su energetski veoma efikasni. Posjeduju odličnu toplotnu izolaciju i zaptivanje vrata, inverterski kompresor, dok mehanički ili elektronski termostat efikasno smanjuju potrošnju energije. Frižideri u A+++ energetskom razredu troše 60% manje energije od onih u A razredu.

Ova pametna tehnologija značajno smanjuje stvaranje leda i inja u zamrzivačkom dijelu, a time i potrebu za ručnim otapanjem za čak 50%. Pored manje posla s ručnim otapanjem, FrostLess tehnologija štedi vrijeme i energiju.

Ventilacioni sistem, koji uz pomoć naprednog ventilatora doprinosi ravnomjernom i jednakom kruženju hladnog vazduha u frižideru. U kombinaciji sa IonAir tehnologijom, stvara prirodnu mikroklimu u frižideru i uništava do 95% bakterija i neprijatnih mirisa. Sistem IonAir sa DynamiCooling se nalazi u baznim modelima nove generacije Gorenje frižidera.

Inverterski kompresori su tiši, imaju duži vijek trajanja i ekonomičniji su u odnosu na konvencionalne kompresore. Kada god temperatura u unutrašnjosti frižidera poraste usled otvaranja vrata, inverterski kompresor omogućava brzo i efikasno hlađenje, održavajući hranu svežom što duže.

Elegantni crni ekran sa bijelim LED diodama u skladu je sa savremenim dizajnom cijelog aparata i omogućava izuzetno jednostavno upravljanje rashladnog i zamrzivačkog dijela.

U slučaju dužeg odsustva, frižider se može podesiti da radi u režimu uštede energije, koji uzima u obzir da su vrata zatvorena duže vreme.

Vrlo praktična višenamjenska kutija sa poklopcem nalazi se u vratima frižidera, i može se koristiti sa odlaganje sira, luka i drugih namirnica sa jačim mirisom. Pomaže da hrana duže ostane svježa i bude manje isušena, dok se poklopac od silikona može koristiti kao posuda za jaja ili led.

Bez zamornog odmrzavanja
Jedan od najboljih sistema za hlađenje na tržištu, postavljen je u dijelu za zamrzivač, gde sprečava skupljanje leda i smanjuje potrošnju energije. Istovremeno, u dijelu za frižider, omogućava mikroklimu idealnu za držanje hrane svježom. Kruženje jonizovanog vazduha sprečava isušivanje hrane i zadržava vitamine i minerale.

Police u vratima frižidera su prilagodljive po visini, i mogu se jednostavno pomijerati gore ili dolje kako bi se lakše smjestilo do 5 kg namirnica različitih oblika i veličine.

Uz pomoć Slotin funkcije, vrata frižidera se otvaraju pod pravim uglom, što omogućava lako i potpuno izvlačenje polica i fioka. Ovo je neizostavno rješenje ukoliko je frižider smješten pored bočnog zida, uz kuhinjski element ili tik do drugog aparata.

Najveća fioka je idalno mjesto za čuvanje velikih namirnica kao što je svinjski but, torta ili više kutija pizze.

Nakon aktivacije ove funkcije, hrana smještena u posebnu fioku u zamrzivaču će se zalediti za upola vremena koje bi inače bilo potrebno za zamrzavanje. Brzo zamrzavanje na izuzetno niskim temperaturama ispod -30 °C dovodi do formiranja mikrokristala, koji za razliku od sporog zamrzavanja, ne oštećuju nutritivnu strukturu namirnica. Ovaj tzv. "šok" pristup zamrzavanju čuva sve hranljive sastojke i ukuse hrane. Nakon nešto manje od 24 č., funkcija se automatski isključuje, i temperatura u fioci se vraća na inicijalno postavljenu temperaturu.

Fioka sa temperaturom od oko 0 °C je idealna za čuvanje svježeg ili mariniranog mesa, ribe i morskih plodova. Produžava svježinu osjetljivih namirnica, i zadržava prirodnu sočnost i hranljive sastojke.

U hladnjacima Gorenje boce ne oduzimaju prostor drugim namirnicama na unutrašnjoj strani vrata hladnjaka ili na staklenim policama, jer je za njih predviđen poseban nosač. S njime je iskorištenje prostora za čuvanje optimalno i stoga što on ima blagi nagib koji omogućava sigurno odlaganje već otvorenih boca.

Premijum Touch modeli su opremljeni sa interaktivnim ekranom sa upravljanjem na dodir, koji vam omogućava da upravljate aparatom na lokalnom jeziku koji koristite.

Namiještanjem intenzivnijeg hlađenja i uz pomoć MultiFlow sistema koji kroz 14 ventilacijskih otvora ubaca hladan vazduh, omogućeno je brže hlađenje boca smještenih na nosaču boca, s kojim je iskorišćavanje prostora optimalno.

Ova kutija je idealna za čuvanje hrane kao što su sirevi, salama, namazi, paštete, sendviči ili puter. Zbog dobrog dihtovanja kutije hrana je zaštićena od isušivaanja. Postavljena je na dnu staklene police može se jednostavno ukloniti i koristiti kao posuda za serviranje. Klizači omogućavaju pravilnu organizaciju i jasan pogled na unutrašnjost frižidera.

LED rasvjeta u frižideru sa poboljšanim osvjetljenjem je izuzetno trajna i energetski veoma efikasna. U poređenju sa konvencionalnim osvjetljenjem, ima 30 puta duži životni vijek, a štedi do 10 puta više električne energije.

Fioka za voće i povrće sa posebnim VitaLight svijetlom produžava svježinu hrane. Spektar narandžaste svjetlosti usporava prirodni proces sazrijevanja voća i povrća, te zadržava vitamine i minerale koji se nalaze u ovim namirnicama.

Velika žurka može da počne
ConvertActive kombinovani frižider samo jednim pritiskom dugmeta pretvara zamrzivački deo u frižiderski deo ili veliki ZeroZone odeljak, što stvara više mjesta za smiještanje hrane ili pića.
Posjetite
nas
Facebook
YouTube
Flickr
Podijeli
sa drugima
Facebook
Twitter
Budite
informisani
RSS