Kolačići

1 Politika korišćenja kolačića

Ova politika se nalazi javno dostupna objavom na vebsajtu www.gorenje.me. Kompanija zadržava pravo da izmijeni ili usvoji politiku korišćenja kolačića bilo kada bez prethodne konsultacije ili obavještenja pojedinca. Međutim, kako se politika korišćenja kolačića mijenja, korisnik će biti ponovo obaviješten da dostavi saglasnost za politiku korišćenja kolačića.

2 Šta su kolačići

Da bi skoro svaki moderni vebsajt funkcionisao pravilno, mora da prikupi određene osnovne informacije o posjetiocima. Da bi ovo uradio, vebsajt će napraviti kolačiće – male tekstualne fajlove koji se čuvaju na uređaju posjetioca. Ovi kolačići su dizajnirani tako da dozvole vebsajtu da prepozna posjetioca u narednim posjetama, ili da ovlasti druge vebsajtove da prepoznaju posjetioca za određenu namjenu.

Kolačići izvršavaju više različitih poslova kako bi vaše iskustvo na internetu bilo mnogo bolje i interaktivnije. Na primjer, mogu da se koriste kako bi zapamtili podešavanja na sajtu koji često posjećujete, kako bi zapamtili vaš korisnički nalog ili sadržaj korpe za kupovinu, i tako vam pomogli u efikasnijoj navigaciji stranicama. Takođe pomažu da oglasi koje vidite na mreži budu relevantniji za vas i vaše interese. Određeni podaci koji se prikupljaju su dizajnirani da prepoznaju obrasce pretraživanja i bližu geografsku lokaciju kako bi poboljšali korisničko iskustvo.

3 Kako koristimo kolačiće na našem vebsajtu

Postoje tri glavne vrste kolačića koje vebsajt koristi.

  1. U prvu kategoriju ulaze neophodni kolačići – ovi kolačići su prisutni kako bi vebsajt bio korisniji omogućivši osnovne funkcije kao što su navigacija stranicama  ili pristup obezbjeđenim djelovima vebsajta. Vebsajt ne može pravilno da funkcioniše bez ovih kolačića. Ove kolačiće možemo samo da čitamo. Oni mogu da zapamte da li ste već prihvatili (ili odbili) politiku korišćenja kolačića na vebsajtu.

    Postoje kolačići koji su uključeni kako bi određene stranice vebsajta mogle da funkcionišu. Zbog toga za njih nije potrebna vaša saglasnost. Konkretno, to su kolačići za autentifikaciju i tehnički kolačići potrebni za određene IT sisteme.

    Kolačići za autentifikaciju se čuvaju na našem serveru za autentifikaciju. Kada to uradite, prihvatate povezanu politiku privatnosti.

  2. Druga kategorija su takozvani statistički kolačići koji se koriste da nam daju informacije kako posjetioci komuniciraju sa vebsajtom. Ova vrsta kolačića se prikuplja anonimno. Mi koristimo ove kolačiće isključivo za interna istraživanja o tome kako možemo da poboljšamo uslugu koju pružamo posjetiocima. Ovi kolačići jednostavno bilježe kako komunicirate sa vebsajtom kao anonimni korisnik (prikupljeni podaci ne otkrivaju ništa o vašoj ličnosti). Prikupljeni podaci iz anonimnih kolačića se ne dijele ni sa jednim partnerom treće strane ili za bilo koju drugu svrhu. Anonimni podaci mogu da se dijele sa podizvođačima koji rade na komunikacionim projektima pod ugovornom obavezom.

  3. Treća grupa kolačića su marketinški kolačići koji se koriste kako bi pratili posjetioca kroz vebsajtove. Svrha ovih kolačića je da prikazuju oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinačnog korisnika a samim tim i vredniji oglašivačima.

  4. Posljednja grupa su neklasifikovani kolačići, koji su kolačići u procesu klasifikacije, zajedno sa provajderima pojedinačnih kolačića.

Svi kolačići koje koristimo su definisani i opisani u tabeli ispod.

3.1 Neophodni kolačići

Name Service Purpose Duration Type
ASP.NET_SessionId Microsoft .NET Kolačić generalne namjene za sesiju, koriste ga sajtovi napisani u Microsoft.NET tehnologijama. Obično se koristi da zadrži anonimnost korisnika prema serveru. Sesija vlastiti
__cf_bm Cloudflare
ROUTEID.0e9f56dedc1c6a43ee0c263a6d1b336b Microsoft .NET Kolačić servera koji određuje koji sadržaj sa servera se prikazuje. Sesija vlastiti
didomi_token Didomi Čuva podešavanja kolačića 1 godina treća strana
euconsent Didomi Čuva podešavanja kolačića 1 godina treća strana

3.2 Analitički kolačići

Name Service Purpose Duration Type
_ga Google Analytics Ime kolačića je povezano sa servisom Google Universal Analytics - što je značajno unaprjeđenje za češće korišćeni Google servis za analitiku. Ovaj kolačić se koristi da razlikuje jedinstvene korisnike pripisujući im nasumično generisan broj kao identifikator. Uključen je u svakom zahtjevu na sajtu i koristi se da računa posjetioce, sesije i podatke o kampanjama za analitičke izvještaje. Po početnim podešavanjima, on ističe nakon 2 godine, iako se može prilagoditi od strane vlasnika vebsajta. 730 treća strana
_gat_UA Google Analytics Sesija treća strana
_gid Google Analytics Ime ovog kolačića se povezuje sa Google Universal Analytics servisom. Koristi se da čuva i ažurira jedinstvenu vrijednost za svaku stranicu koja se posjeti. 1 treća strana

4 Kolačići trećih strana

Neki od naših vebsajtova mogu da prikažu sadržaj iz eksternih izvora (na primer YouTube, Facebook, Twitter). Da biste vidjeli ovaj sadržaj treće strane, morate prvo prihvatiti posebne uslove korišćenja. Ovo takođe uključuje njihovu politiku korišćenja kolačića, nad kojom nemamo kontrolu.

Kako bi se prikupili podaci o saobraćaju na vebsajtu (na primjer broj posjetilaca, stranice koje posjećuju, dužina posjete) koristimo servis Google Analytics. Takođe možemo koristiti druge kolačiće treće strane koji nam pomažu u istraživanju tržišra, poboljšanju funkcionalnosti vebsajta i koji pružaju pomoć na vebsajtu. Slobodni ste da prilagodite podešavanja svog pretraživača kako biste blokirali kolačiće trećih strana. Ovo može da ima efekat na funkcionalnost vebsajta ili njegovih djelova. Za više informacija o politikama koje se primjenjuju prilikom korišćenja kolačića treće strane, molimo posjetite:

5 Drugi alati za analitiku koje koristimo

Nema drugih alata za analitiku koji se koriste ili su implementirani da omoguće dodatno praćenje ili sakupljanje podataka.

6 Remarketing

Koristimo kolačiće koje dobijamo od posjeta vebsajtu za Google Ads remarketing servis.

7 Druge tehnologije praćenja

Ne koriste se druge tehnologije praćenja.

8 Kako da kontrolišete kolačiće

Ako biste hteli da promijenite način na koji pretraživač koristi kolačiće, uključujući blokiranje ili brisanje kolačića sa bilo kog vebsjata, možete to uraditi u podešavanjima pretraživača.

Da biste kontrolisali kolačiće, većina pretraživača vam dozvoljava ili da prihvatite ili da odbijete sve kolačiće, prihvatite samo određene vrste kolačića, ili vas obavijesti svaki put kada vebsajt želi da sačuva kolačić. Takođe je jednostavno izbrisati kolačiće u zavisnosti od pretraživača kojeg koristite. Da biste otkrili kako da to uradite sa određenim pretraživačem, možete koristiti funkicju Pomoć unutar pretraživača ili možete posetiti link http://www.aboutcookies.org koji objašnjava korak po korak kako da kontrolišete ili izbrišete kolačiće u većini pretraživača.
Posjetite
nas
Facebook
YouTube
Flickr
Podijeli
sa drugima
Facebook
Twitter
Budite
informisani
RSS